Videoclub Zaanstreek Noord promoot een actie voor de Stichting ALS

De leden van Videoclub Zaanstreek Noord maken een promotiefilmpje voor het kersttafereel van Ron de Boer uit Uitgeest. Donaties die hij van bezoekers ontvangt gaan naar Stichting ALS. Een mooie manier voor de videoclub om extra betekenis toe te voegen.

Ron de Boer is voor veel mensen in Uitgeest een bekende verschijning. Al 20 jaar bouwt hij in zijn eigen huis een reusachtig en feeëriek kerstdorp met een aantal treinen, heel veel lichtjes en bewegende straatbeelden. Evert Bakker, lid van Videoclub Zaanstreek Noord, bracht een bezoek aan Ron en vertelt: “Het is ongelofelijk. Ron is al vanaf september bezig met de opbouw van het Kerstdorp. In al die jaren heeft hij een enorme verzameling opgebouwd van kerstspullen , mede met behulp van zijn dorpsgenoten. Het moet er allemaal piekfijn uitzien als vanaf 20 november bezoekers kunnen komen kijken.” Evert heeft ook even geholpen met wat techniek maar heeft ook het hele gebeuren gefilmd, want dat doe je als je een enthousiaste videofilmer bent.
Ron vertelde hem: “iedereen is van harte welkom. Ik ben vanaf 20 november elke dag open van van twee tot half zes. Het zou fijn zijn als de bezoekers een donatie achterlaten voor de Stichting ALS. Om alles in goede banen te leiden moet je wel even een afspraak maken.
De leden van de Videoclub Zaanstreek Noord gaan allemaal met het filmmateriaal van Evert aan de slag om er een PROMO van te maken. De beste promo wordt, in overleg met Ron de Boer, op allerlei Social Media platformen geplaatst.
Op deze manier kunnen wij ook betekenis hebben buiten onze videoclub. Lijkt een creatieve filmhobby jou ook leuk? Bekijk www.videoclubzaanstreeknoord.nl en kom eens langs na aanmelding via info@videoclubzaanstreeknoord.nl

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?