SWT: 5 vragen aan Sonny Muller

Sonny komt als casemanager WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) vaak thuis bij mensen waar zorg nodig is. Haar taak is om samen oplossingen te bedenken voor problemen die dat soms met zich mee brengt. Een voorziening als dagbesteding, een drempeloploop of pasje voor het BIOS-busje zijn daar voorbeelden van. Net als de tip om te gaan eten bij De Bloesem of wandelen bij de wandelgroep.

Waar ligt je passie?

Sonny gaat stralen als ik haar vraag wat haar het meest boeit aan haar vak. Ze kan zo veel betekenen voor mensen, vertelt ze. Vaak gaan gesprekken over wat niet meer lukt. Dat zijn soms zware gesprekken. Als ze dan toch perspectief en vrolijkheid kan brengen, geeft dat een heel goed gevoel.

Wat is moeilijk?

De WMO is een vangnet, voor wie het echt zelf niet meer redt. Bij de transitie is het “recht” veranderd in een compensatie. Dat maakt dat Sonny soms nee moet verkopen, omdat de WMO niet in een passende oplossing voorziet. “Het meest schrijnend is het als bijvoorbeeld huishoudelijke hulp wel wordt toegekend, maar de leverancier heeft geen personeel. Dan zit iemand toch nog te wachten voordat de hulp komt. Vaak komen mensen pas als het eigenlijk al te laat is, dus dat extra wachten maakt het moeilijker,” vertelt ze.

Hoe ontspan je na een drukke dag?

Yoga helpt Sonny om haar Zen terug te vinden in deze snelle maatschappij.

Wormerveer is….

dichter bij de stad, waardoor je meer variatie aan problematiek hebt dan in het kleine dorp waar ze voorheen werkte.
Die variatie maakt dat je creatief blijft en steeds iets nieuws kunt leren.

Collega’s….

In het Wijkteam werkt Sonny samen met gedreven mensen. Het is fijn samenwerken. Wat de een niet weet, weet de
ander wel! Het is er druk en er wordt hard gewerkt en gelukkig kunnen ze ook samen lachen!

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?

Geen berg te hoog

vrijdag 22 oktober 2021|