Recepten van Von

Sayur campur / gemengde groente
(vega)

Ingrediënten:
– 1 grote ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, gehakt
– 1 tl ketoembar
– 2 tl gemalen kemiri (noten)
– snufje zout
– zonnebloemolie
– 3 daun padang (indische laurierblad)
– 2 stukken laoswortel van 2 cm– 2 stukken gember van 2 cm
– 1 groente bouillonblokje
– 100 g sperziebonen, in stukjes van 2 tot 3 cm gesneden– 100 g gesneden kool
– 100 g in plakjes (2 mm dik) plakjes winterwortels
– 100 g in dunne plakjes gesneden wortel
– 150 g suikermais
– 200 g tempé, in blokjes van 2 cm gesneden
– 1 blikje 150 ml santan (kokosmelk)

Bereiding:

1. Snijd ui, knoflook fijn en doe ze in een vijzel en voeg trassi, ketoembar, kemirinoten en zout toe. Het geheel kan ook in de blender. Dit is dan de boemboe.
2. Doe een dunne laag zonnebloemolie in een ruime pan en fruit daarin de boemboe . Voeg de daun pandan, djeroek poeroet blaadjes, geplette laos en djahe toe. Verkruimel het groentebouillonblokje boven de boemboe en roer het door.
3. Het toevoegen van de groenten gebeurt na elkaar. eerst die het langste garingstijd nodig heeft: resp. de sperziebonen, wortels, kool. Breng aan de kook. Voeg babymaïs toe. Beetje voor beetje water toevoegen als het dreigt uit te drogen.
4. Voeg de santen toe en op laag vuur laten koken tot de saus gebonden.
Het is klaar als de groentes beetgaar zijn. Je kunt andere typische Indische produkten zoals petehbonen, lichtgebakken in blokjes gesneden tahu of tempe.

Download hier een pdf document van het recept.

SELAMAT MAKAN

Blijf op de hoogte
met onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in