Recepten van Von

Kipsaté

Ingrediënten:
– 1 kilo kipfilet in blokjes van 1,5 cm snijden
– 3 geplette tenen knoflook
– 6 eetlepels kecap
– gula djawa (Javaanse bruine suiker)
– 2 theelepels ketoembar
– citroensap van 1 citroen.
– zout, peper, nootmuskaat naar smaak
– satéstokjes

Voor de saus:– 150 cl kecap
– 1 teentje verse knoflook
– 2 eetlepels gebakken uitjes
– 50 cl gula djawa
– 2 tl sambal oelek
– citroen

Bereiding:
Het vlees mengen met alle ingrediënten. Minstens een uur laten marineren. De kipsaté op een grill roosteren. Heel even maar. Zorg dat het niet teveel uitdroogt. Dan pas rijgen op satéstukjes, Ik doe meestal vier stukjes op een stokje.
Een simpele kecapsaus erbij: kecap manis mengen met gula djawa of bruine suiker, uitgeperste knoflook, de gebakken uitjes en de sambal oelek. Sap van een halve citroen. De hoeveelheid van de saus kun je zelf bepalen.

Download hier een pdf document van het recept.

SELAMAT MAKAN

Blijf op de hoogte
met onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in