Recepten van Von

Een kennismaking met de Ethiopische Keuken

Koken met Von, samen met Fatma. Fatima bereidt hier 2 gerechten, Zigni, een vleesgerecht en een groentegerecht, Alecha. We serveren het met injera, een zuurdesem wrap en salade.

Net als bij Koken met Von, ook Fatma kookt zoals zij dat heeft geleerd van familie.

Zigni, een pittige stoofschotel.
De toevoeging van de specerij, Berbere geeft het een pittige, zoetige smaak. 

 

Ingrediënten:

  • 1 kg rundvlees
  • 2 grote uien
  • 6 tenen knoflook,
  • 2 cm stukje gember
  • 4 theelepels, of na behoefte berbere, Ethiopische kruidenmix van chilipoeder, knoflook,
  • 2 theelepels korarima, Ethiopische kardemon
  • 2 theelepels komijn
  • 1 blik tomatenblokjes in blik
  • zout naar wens
  • plantaardige olie

Bereiding:

  1. de fijngehakte uien in een ruime pan aanbakken in een bodempje olie.
  2. knoflook en gember en zout samen fijn vijzelen en geheel toevoegen bij het uienmengsel in de pan
  3. de in blokjes gesneden vlees, 2 cm x 2cm, toevoegen en mee laten koken, geheel op hoog vuur aanbakken totdat het vlees dichtgeschroeid is.
  4. de kruidenmix toevoegen en geheel goed mengen.
  5. de tomatenblokjes toevoegen
  6. het geheel laten goed mengen, zonodig elke keer een beetje water toevoegen zodat het mengsel niet opdroogt.
  7. op laag vuur het gerecht laten sudderen
  8. af en toe omroeren
  9. de kooktijd is afhankelijk van het soort rundvlees, hoe harder het vlees, hoe langer de kooktijd.

 

Alecha, een groente stoofpot

Voor de Alecha, kun je dezelfde kruiden als voor de Zigni gebruiken. Alleen nog 2 theelepels kurkuma erbi toevoegen. In dit geval gebruiken we als groenten die we in blokjes snijden en soort voor soort toevoegen; Aardappelen, wortelen, paprika.

Let wel! Af en toe proeven of het naar smaak is of dat het vlees bijtgaar is….
Veel kookplezier en smakelijk eten samen!!!!

Download hier een pdf document van het recept.

Kijk verder op onze video, een live opname:

ምግቡ ተደሰት
bemigibu tedeseti

Blijf op de hoogte
met onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in