Recepten van Von

Ayam smoor

Dit gerecht heb ik ook bij de eerste aflevering van “Koken met Von live” bereid voor Zaanzienhoren op ZaanTV. Zo kun je zien hoe het gemaakt wordt.

Ingrediënten:
– 150 gram voorgekookte aardappels in blokjes van 2 bij 2 cm. (optioneel te vervangen door verse tomaten)
– 100 gram kippen(dijen)vlees in blokjes van 2 bij 2 cm. gemarineerd in assem garam marinade (tamarindepulp en zout)
– 3 kleine sjalotjes, 3 tenen knoflook, 2 cm schoongemaakte gemberwortel
– tl (=theelepel) zout, 1 tl trassipoeder, een blaadje daun padan, 4 eetlepels ketjap
– 1 tl peper, 5 kruidnagels, 1 tl noot- muskaat, 1 tl ketoembar, eventueel 2 eetlepels bruine suiker
– 150 gr gepelde tomaten uit blik • 4 eetlepels zonnebloemolie
– 2 koppen water
– Selderie (garnering)

Bereiding:

1. Pak een wadjan of een braadpan.
2. Doe er voldoende zonnebloemolie in en bak de aardappels.
3. Schep de aardappelblokjes als ze gaar zijn uit de pan en laat ze uitlekken. Ze worden pas aan het eind bij het gerecht gevoegd.
4. Schep de olie uit de pan, totdat er een laagje overblijft om de kippenstukjes in aan te bakken. Zodra ze zijn dichtgeschroeid, het water toevoegen. 5. Vijzel de gesneden sjalotjes, knoflook, gember stukjes, 1/2 tl zout, 1 tl trassipoeder samen fijn. Voeg dit mengsel toe.
6. Voeg een blaadje daun padan, de rest van de kruiden en de 4 eetlepels ketjap (of meer naar wens) toe.
7. Breng het geheel aan de kook. Laat het zodra het kookt, ongeveer een half uur op laag vuur zachtjes doorkoken. Tussentijds wat water toevoegen om uitdrogen te voorkomen.
8. Vervolgens de gepelde tomaten erdoor mengen. Voeg pas na proeven, of het wel nodig is, de bruine suiker toe.
9. Meng de gebakken aardappelen door het gerecht. 10. Garneren met grof gesneden selderie.

Download hier een pdf document van het recept.

SELAMAT MAKAN

Blijf op de hoogte
met onze nieuwsbrief

Schrijf je hier in