Nieuwe intentieverklaring voor de Amandelbloesem

Na ruim vijf jaar en bijna twee jaar covid hebben de zes participanten in de Amandelbloesem de bestaande intentieverklaring uit 2015 geëvalueerd en stappen gezet om tot een nieuwe te komen. Er zijn de afgelopen weken ideeën uitgesproken om voor de komende vijf tot tien jaar weer een plan te maken voor een actuele intentieverklaring. De partners zijn de Stichting Mies, De Zorgcirkel, WormerWonen, de gemeente Zaanstad, het Sociaal Wijkteam en De Bloesem.

Voor de lezer die denkt het is “maar een intentie” is het goed te weten dat de status van de getekende verklaring juridisch waarde heeft. Het mooie van de besprekingen was het feit dat heel snel duidelijk werd dat we elkaar goed konden zeggen waar we de komende decennia heen willen. Met als uitgangspunt: de kracht van de samenwerking is dat elke partij datgene doet waar hij/zij goed in is, zodat de bewoners van het complex en de omgeving, gezond en gelukkig oud kunnen worden. Heel goed geformuleerd vindt u niet?

Een stevig netwerk

In het tweede gedeelte van de besprekin- gen kwam sterk naar voren wat vooral aandacht verdient bij de uitbreiding
met de tweede toren. Met 44 sociale huurappartementen die worden gerea- liseerd door WormerWonen. Belangrijk is aandacht voor een evenwichtige samenstelling van bewoning. Waardoor er inhoud kan worden gegeven aan het zelfstandig wonen, met behoud van de eigen eigenheid van de medemens. Concreet betekent dit een stevig netwerk om je heen waarmee je kunt ‘zingen, vechten, huilen, bidden, lachen, werken en bewonderen’.
Dus vooral met elkaar in verbinding staan. Het is wetenschappelijk bewezen dat met elkaar de maaltijd delen de onderlinge band heel sterk maakt. Vandaar dat de vraag van de vereniging De Bloesem in de coalitie heel terecht uitkomt op een stabiele en constante facilitering van de kok(s). Dat is een heel belangrijke component om gezond en gelukkig oud te worden.

Dank voor uw aandacht en vergeet niet om u op te geven als lid van de vereniging De Bloesem.

Met vriendelijke groet Jaap Andrea,
voorzitter van De Bloesem

De ‘makers’ van de nieuwe intentieverklaring voor de Amandelbloesem. Van links naar rechts, met de klok mee: Marijke Zaal van Stichting Mies (aan de kop van de tafel, in het zwart), Annemarie Thijs van de Zorgcirkel, Rob Antonisse en John van Nimwegen van WormerWonen, Cobie Westra, Hans Boerma en Jaap Andrea van De Bloesem. De gemeente en het Sociaal Wijkteam ontbreken door vakantie.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?

Geen berg te hoog

vrijdag 22 oktober 2021|