Maand van de Geschiedenis bij De Historische Vereniging Wormerveer

De Historische Vereniging Wormerveer doet mee aan de Maand van de Geschiedenis. Het thema is: Handen uit de mouwen ‘Aan het werk’.

Wel, gewerkt werd er in Wormerveer! In de cacao-, gort- en meelfabrieken, in de grafische industrie, in de dienstensector, in de horeca enz..
Van al die bedrijven heeft de HVW in haar 19 jarig bestaan dossiers opgebouwd, bestaande uit knipsels, bedrijfsstukken en foto’s.

De hele maand oktober kun je op aanvraag deze stukken/foto’s in ons archief/clubhuis komen bekijken op de dinsdagmorgen vanaf 10.00 uur tot 12.00 uur en op de dinsdag- en vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur tot 16.00 uur. Wel dien je deze aanvraag een week van tevoren in te dienen, zodat de werkgroep archief de door jouw gevraagde materialen kan opzoeken en klaar leggen. Opgeven kan via archivaris@hvwormerveer.nl onder vermelding van het gewenste dagdeel, het bedrijf/instelling/horecagelegenheid enzovoort waarnaar jouw interesse uit gaat.
Je kunt je ook telefonisch aanmelden via 06-42046954. Mocht je zelf materialen willen schenken of foto’s hebben die wij mogen scannen, neem ze gerust mee. Het archief/clubhuis is te bereiken via de Steijnstraat naast huisnummer 2, in Wormerveer of via de entree van de winkel van AlphaBed, Zaanweg 124.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?

Geen berg te hoog

vrijdag 22 oktober 2021|