Jos Beest ontvangt…het Lex Jasper Trio in Vermaning

Zondag 28 november om 16:00 – 17:45 uur ontvangt Jos Beest het Lex Japer Trio. Met Lex Jasper op piano, Frans van Geest op contrabas en Vincent Koning op gitaar.
Pianist Lex Jasper is in de ontwikkeling van zijn spel behalve door Erroll Garner beïnvloed maar ook door beroemde Amerikanen als Oscar Peterson en Bill Evans. Hij werd vaste pianist van het VARA Dansorkest en het KRO Huisorkest, en remplacant bij het Metropole Orkest. In het jazzprogramma TROS Sesjun begeleidde hij op verzoek van presentator Cees Schrama grote Amerikaanse jazzmusici.
Ook werd Jasper een begeleider van vocalisten als Cleo Laine, Ernestine Anderson, Greetje Kauffeld, Marjorie Barnes en Mark Murphy. In Koninklijk Theater Carré speelde hij in 1995 met Shirley Bassey.
In 2001 werd Lex Jasper als gevolg van twee auto-ongelukken voor een periode van vijftien jaar uitgeschakeld. Door een whiplash was hij niet in staat lange concerten te spelen. In 2016 werd zijn comeback gevierd met een nieuwe cd met de titel Happy Days Are Here Again, opgenomen met Edwin Corzilius op contrabas en Frits Landesbergen op drums, gevolgd door de solo-cd’s Make Someone Happy en I’m All Smiles. Ook volgden optredens met Marjorie Barnes, Greetje Kauffeld samen met het Metropole orkest. Frans van Geest op contrabas en Vincent Koning op gitaar waarmee hij ook verschillende albums opnam, complementeren vanmiddag zijn trio.
De corona-regels zijn aangepast per 01 september 2021. Kijk voor de laatste richtlijnen op de website van De Wormerveerse Vermaning onder het kopje “ NIEUWS”.
Toegangsprijs € 12,50
Betaling voor de gereserveerde plaatsen aan de zaal.
Aanvang concert is 16.00 uur – Zaal open 15.30 uur

De Wormerveerse Vermaning, Zaanweg 57, 1521 DM Wormerveer, Nederland

BEELD: AANGELEVERD

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?