Intocht Sinterklaas op 20 november 2021 in Wormerveer

Op zaterdag 20 november komen Sinterklaas en zijn roetveegpieten aan in Wormerveer. Enthousiast vertelt Co Dovis, voorzitter van de stichting “Vrienden van Sint Nicolaas Wormerveer”, dat de intocht van Sinterklaas in Wormerveer dit jaar weer gaat plaatsvinden. Sinterklaas komt over de Zaan met de Pakjesboot aan. Vanaf 13.45 zal de boot met Sinterklaas en zijn roetveegpieten zichtbaar zijn vanaf de kade bij de Adelaar. Rond 14.00 uur komt de boot aan bij de kruising Zaanweg / Marktstraat. ‘Het is de bedoeling dat de kinderen zo veel mogelijk verspreid over de hele kade langs de Zaan staan. Sinterklaas zou het leuk vinden als de kinderen zijn verkleed als hulppietjes.’

Vanwege de coronamaatregelen zal de intocht dit jaar een doorlopend evenement zijn. Hierdoor zal de traditionele verwelkoming bij de Jonge Prins niet plaatsvinden. Bij aankomst zal Sinterklaas direct op zijn paard stappen. De roetveegpieten zullen vanaf de Marktstraat de Pepernoten gaan uitdelen. De kinderen kunnen op de Marktstraat en het Marktplein gaan staan. ‘Sinterklaas zal vanaf zijn paard de tijd nemen om alle kinderen in Wormerveer te begroeten. Hij zou het heel leuk vinden als de kinderen meelopen bij de intocht door Wormerveer. Ook dit jaar zal de gebruikelijke route worden gelopen. Iedereen is natuurlijk van harte welkom langs deze route.

De stichting is nog op zoek naar een aantal enthousiaste vrijwilligers voor aan de kade. Lijkt het jou leuk om op deze dag te helpen en van de intocht weer een groot succes te maken?  Stuur dan een e-mail naar info@sinterklaaswormerveer.nl.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?