Column van André Klijnsma: Presenteerblad

Ik ben zoals in mijn eerste column gezegd een man op de achtergrond, een regelneef, iemand die opdrachten uitdeelt aan vormgevers, fotografen en schrijvers. En zo hoort dat ook als uitgever. Maar het moet gezegd: de reacties op de eerste paar honderd publiekelijke woorden van mijn hand waren zeer bemoedigend. Medewerkster Amy had het stukje gedeeld via sociale media en zelfs de van oorsprong Russische masseur die mijn pijnlijke rug bewerkte, sprak tijdens de behandeling zijn lof uit. Dat streelt, dat verzachtte zijn stevige ingrepen. Maar ik blijf me bewust van de woorden van Jaap. ‘Er zijn veel mensen die denken dat ze kunnen schrijven, omdat ze een pen hebben.’ Reuring is voor mij en voor heel wat lezers zo blijkt, een ideaal “presenteerblad”. De echte schrijvers Amy, Mascha, Jaap en Guus – die mij aanmoedigen om vooral uit de schaduw te treden – schotelen u en mij steeds weer de meest interessante mensen voor.
Mensen uit Wormerland in de Aktief en uit Wormerveer in de Reuring. Als Wormernees leer ik door de Reuring de gemeenschap over de brug beetje bij beetje kennen. En dat is toch het doel van een lokaal blad met achtergrondverhalen. We gaan daarom onze horizon nog verder verbreden, zijn drukdoende met uitgaven in andere delen van Zaanstad. Maar geniet u nu vooral van uw nieuwe Reuring, het lijfblad van de Gladoor.

Van harte aanbevolen door:

André Klijnsma

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?