Anna Lasota en Mea Stoeltjes exposeren bij Zaansgroen

De Zaandamse Anna Lasota is geboren in Polen (1971). In 2009 kwam ze naar Nederland. Van kinds af aan hield ze van tekenen en knutselen, maar had geen tijd en mogelijkheid om hierin te kunnen ontwikkelen. Haar avontuur met schilderen in Nederland begon met een cursus bij Atelier Kinga Wieczorek. Hierdoor is Anna anders naar de wereld gaan kijken. In het begin schilderde ze vooral stillevens. “Na ongeveer 1,5 jaar schilderlessen heb ik ontdekt wat mij op dit moment het meest interesseert. Het schilderen van een mandala is mijn moment van rust, een moment van onthechting van het dagelijkse leven. Wat ik leuk vind aan mandala’s is de precisie en harmonie.” Zo’n motief zet ze niet alleen op papier of canvas, maar ook op alledaagse voorwerpen zoals kopjes, blikjes of borden. “Met mijn werk zou ik de kleuren in jou leven willen brengen.”

Mea Stoeltjes is geboren te Assendelft (1971) en nu woon/werkachtig in Krommenie. In 1992 is Mea afgestudeerd aan de Vrije Tekenacademie te Amsterdam, waarna ze is gaan werken als print designer voor verschillende modebedrijven, waaronder Sarlini, Oilily en MPD modeaccessoires. In 2020 heeft ze de stap gezet om zich toe te leggen op het tekenen en schilderen vanuit haar innerlijke licht. De jaren als print designer is ze altijd bezig geweest vanuit verwachting, kaders en regels. Het ‘moeten’ beperkt de creatieve vrijheid. Door te ont-moeten is er ruimte voor de flow: onbevangen creëren. “Als ik ont-moet, het moeten loslaat, ik helemaal bij mijn eigen zijn ben, zet ik op papier wat er in mij leeft. Ik verzacht dan, ik ben dan volledig verbonden met mijn gevoel, het beeld vloeit vanuit een natuurlijke behoefte dit te uiten uit mijn hand en ik kom tot diepe rust.” Ze werkt nu vooral met aquarel en acrylverf op papier en op canvas en gebruikt daarbij witte of zwarte inkt voor tekeningen op of in de schildering. Het kleurgebruik is afhankelijk van hoe ze zich op dat moment voelt, de vormen vloeien vrijwel altijd organisch.

Anna Lasota en Mea Stoeltjes exposeren zaterdag 9 en zondag 10 oktober 2021 van 13.00 tot 17.00 uur. Vrij entree.

Zaansgroen, een voormalige timmerfabriek in het centrum van Zaandam, op slechts 5 wandelminuten van station Zaandam NS, vormt de perfecte locatie voor een expositie of huiskamerconcert. De expositieruimte is gesitueerd in de Zeemansstraat 54 in Zaandam.

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?

Geen berg te hoog

vrijdag 22 oktober 2021|