Activiteiten voor mantelzorgers

Het Sociaal Wijkteam Wormerveer heeft zorg en aandacht voor mantelzorgers. Ben je mantelzorger? Lees informatie, handige tips en welke activiteiten er de komende tijd door het Sociaal Wijkteam Wormerveer georganiseerd worden.

Elke 3de vrijdag van de maand zijn er mantelzorgbijeenkomsten, van 14.00 -16.00 uur in Het Anker, Hennepad 3 te Wormerveer. Dit zijn de data en de activiteiten:

19-11: Ontspannen middag met arm en hand massage.

17-12: Kerststukjes maken – eigen bijdrage 5,00.
Zelf je schaal of bakje meenemen, informatie over de afmeting volgt via het Sociaal Wijkteam Wormerveer. De bloemist komt inspirerende ideeën delen! Maximaal 15 deelnemers, reserveer daarom vooraf je plek. Opgeven kan bij Gina: mantelzorg.wormerveer@gmail.com.

Elke bijeenkomst is er tijd om bij te praten, te ontspannen, tips en ideeën uit te wisselen en te delen als je dat wilt. De bedoeling is dat je oplaadt en met een goed gevoel weer naar huis gaat.

Stichting MOE

Elke maandag van 13.00 -15.00 uur. Locatie De Bloesem, Vinkenstraat 2. Lekker bijpraten, ontspannen en elkaar steunen.

Corona maatregelen: het Sociaal Wijkteam wil natuurlijk voorkomen dat iemand tijdens hun activiteit besmet zou raken. Daarom vragen ze je om je bij hen af te melden als je verkoudheidsklachten hebt. Tijdens de activiteit zijn handgel en eventueel mondkapjes beschikbaar. Iedereen houdt afstand (maximaal 15 mensen in de ruimte). Voor deze activiteit met inschrijving vooraf is testen voor toegang of een check van je corona pas niet noodzakelijk.

Online training Meer Contact

Als mantelzorger kunnen je behoeften op het gebied van sociaal contact veranderen. Je kunt minder tijd hebben om met vrienden erop uit te gaan. Of je kunt andere dingen willen doen of over andere thema’s willen praten dan je vrienden. Soms wordt je netwerk kleiner. Dat kan passend zijn als je nog zorg verleent, maar wanneer dit ophoudt kan je behoefte weer veranderen. Wat is voor jou belangrijk als het gaat om sociaal contact? Via de online training Meer Contact ontdek je waar jouw behoeften liggen en ga je kleine stapjes zetten om daarin te voorzien. Dagelijks ontvang je een email waar je gemiddeld 10 minuten mee bezig bent. Je doet dit niet alleen: een medewerker van het wijkteam belt je wekelijks op om te horen hoe het gaat.

Wil je meedoen? Kijk op de website https://www.swtzaanstad.nl/wormerveer/wat-doen-wij/ bij online training meer contact. Of mail / bel met Karen: 06020521404 en email: meercontact@swt.zaanstad.nl

Zaans Autisme Loket

Zorg je voor een kind, familielid of vriend met (vermoedelijk) autisme? Bij het Autisme Loket kun je terecht met je ervaringen, vragen en zorgen. Autisme komt veel voor en kan zich bij ieder individu weer anders uiten. Zo zijn er grote verschillen in autisme bij mannen en bij vrouwen! Onze ervaringsdeskundigen staan voor u klaar. Bezoekers vertellen vaak opgelucht dat de herkenning zo prettig was. Elke dinsdag van 10.00 -13.00 uur in Buurtcentrum De Lorzie. En via email: info@zaansautismeloket.nl

Huiskamer van Zaanstad

In de huiskamer is iedereen welkom. Als je je eenzaam voelt en graag in contact komt met anderen, je door een moeilijke periode gaat of psychische problemen hebt zoals bijvoorbeeld een burn out of als je dak en thuisloos bent. Je ontmoet ervaringsdeskundigen en gelijkgestemden, kunt je zorg delen, een goed gesprek voeren. Elke dag is er een Huiskamer open, op verschillende plekken in Zaanstad. Kijk op de website: www.swtzaanstad.nl onder Huiskamer voor de actuele locaties en tijden.

Hulp en ondersteuning

Mantelzorg doe je gewoon. En soms is het fijn als iemand je mee helpt. Met raad en daad. Bij deze organisaties kun je onder meer terecht:

Meedenkers in Zaanstad: www.meedenker.zaanstad.nl. Onafhankelijke cliëntondersteuners bieden gratis en onafhankelijke ondersteuning. Een passende ervaringsdeskundige of professional trekt met de hulpvrager op en zorgt dat hun (leef)situatie weer te overzien is.
Stichting MOE: www.mantelzorgersonderelkaar.nl. De Zaanse stichting Mantelzorgers onder elkaar biedt wekelijks lotgenotencontact en komt op voor de belangen van mantelzorgers.
Patiëntenverenigingen. Google op aandoening en patiëntenvereniging. Naast informatie over de aandoening bieden de sites vaak aandacht aan mantelzorg.
MantelzorgNL: www.mantelzorg.nl. De landelijke vereniging voor mantelzorgers biedt uitleg over alle thema’s waar mantelzorgers mee te maken hebben. Mantelzorglijn: 030-7606055.
Mantelzorgmakelaar: http://www.mantelzorgmakelaar.nl. Zij nemen regeltaken over van mantelzorgers. Zorgverzekeringen bieden vaak een vergoeding. In Zaanstad zijn Saar aan Huis en de Mantelaar actief.
Sociaal Wijkteam Wormerveer: Heeft u een vraag om ondersteuning of hulp? Bel met 075-2060018 op werkdagen van 9.00 -17.00 uur. Ze noteren uw vraag en een medewerker belt u terug.Wilt u graag direct een medewerker spreken? Dat kan tijdens het telefonisch spreekuur op donderdag tussen 14.00-16.00 uur via dit nummer: 06-83141486 .

Bron: nieuwsbrief mantelzorgers Sociaal Wijkteam Wormerveer

Deel dit verhaal met je vrienden

Terug

Heb je dit ook gezien?